KSduino 

 The Device Network
ABOUT | BLOG | FORUM | DOWNLOADS | DEVELOPMENT | DEVICES | DONATE | USER
Your IP Address is:

FORUM

Poll

Are you interesting to have list of your requests to KSduino support at the KSduino website page in your private area?

Yes, it will be interesting to see history of my requests to KSduino support
No, I think this is not necessary for me

Author Topic: The KSduino support question  (Read 15756 times)

Kirill Scherba

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 36
    • View Profile
    • KSduino
Re: The KSduino support question
« Reply #15 on: April 10, 2013, 04:51:36 AM »
Have you had a chance to check out the graphing problem?
If you still have not noticed it, this could help, ive noticed all ksduino pages take a long time to load here in australia.
If you wait long enough like 2mins! They clear up.

Hi,

2minutes is very long time!

I have some questions:

1) ----

Can you send me your:

ping ksduino.org
and
tracert ksduino.org

2) ----

Can you send me address of some web-site placed in in you city (your region) I'll test access...

3) ----

What can you say about your access to some other web-site from Europe, check _http://www.berlin.de as example or _http://www.arduino.cc

---

It will help me check this problem If you answer these questions! There is one KSduino user from South Africa in contacts with me. South Africa far from main server too, and the user didn't tell me about some problems. ?
OK, please answer to questions above and I'll think how to help you...

The main KSduino server is placed in Germany now. And it work without any problems for Europe, US, South Africa (and other regions). In future We plan setup local servers in all Regions and it is right way for international internet project.  Unfortunately we can't set up server in Australia just not, because server costs money and we need have sponsor for it. Have you any ideas on this issue?
« Last Edit: April 10, 2013, 04:54:10 AM by Kirill Scherba »
Best regards.
Kirill Scherba
http://ksduino.org

Kirill Scherba

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 36
    • View Profile
    • KSduino
Re: The KSduino support question
« Reply #16 on: April 10, 2013, 05:11:41 AM »
Just had a thought, is there a way to make the bottom of the graph a x value higher than zero? For example my battery voltage graph would be better if it went from 10 to 14 volts so its clearer to see the values, as it never dips below 10 volts. Possible?

In current edition we can set only High value of x. This is right idea. I'll create ticket to think about it in future.
Best regards.
Kirill Scherba
http://ksduino.org

jwarnes

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: The KSduino support question
« Reply #17 on: April 11, 2013, 02:30:56 PM »
Pinging ksduino.org [178.63.192.20] with 32 bytes of d
Reply from 178.63.192.20: bytes=32 time=405ms TTL=45
Reply from 178.63.192.20: bytes=32 time=406ms TTL=45
Reply from 178.63.192.20: bytes=32 time=406ms TTL=45
Reply from 178.63.192.20: bytes=32 time=404ms TTL=45



C:\Users\John>tracert ksduino.org

Tracing route to ksduino.org [178.63.192.20]
over a maximum of 30 hops:

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  READYSHARE [192.168.1.1]
  2     1 ms    <1 ms    <1 ms  10.1.1.1
  3    28 ms    28 ms    28 ms  rdl802.ba.optusnet.com.au [198.142.130.28]
  4     *        *        *     Request timed out.
  5     *        *        *     Request timed out.
  6     *        *        *     Request timed out.
  7     *        *        *     Request timed out.
  8    43 ms    42 ms    43 ms  bla5-ge2-1.gw.optusnet.com.au [211.29.126.77]
  9   232 ms   234 ms   243 ms  203.208.174.105
 10   264 ms   241 ms   239 ms  ge-6-1-0-0.laxow-dr2.ix.singtel.com [203.208.18
.142]
 11   404 ms   405 ms   405 ms  init7.net.any2ix.coresite.com [206.223.143.85]
 12   393 ms   393 ms   399 ms  r1nyc1.core.init7.net [82.197.168.70]
 13   399 ms   400 ms   391 ms  r1lon2.core.init7.net [77.109.128.69]
 14   403 ms   398 ms   399 ms  r1lon1.core.init7.net [82.197.168.41]
 15   413 ms   402 ms   402 ms  r1nue1.core.init7.net [77.109.140.254]
 16   404 ms   424 ms   399 ms  gw-hetzner.init7.net [77.109.135.102]
 17   406 ms   405 ms   406 ms  hos-bb2.juniper1.rz12.hetzner.de [213.239.240.1
5]
 18   406 ms   405 ms   405 ms  hos-tr1.ex3k8.rz12.hetzner.de [213.239.228.137]

 19   405 ms   402 ms   404 ms  sr-lc02.gt5.kekalan.net [178.63.53.233]
 20   405 ms   406 ms   401 ms  ksduino.org [178.63.192.20]

Trace complete.


hrmm weird.

for local website try
_http://www.brisbane.qld.gov.au/

_http://www.arduino.cc   does take a while too!


C:\Users\John>tracert berlin.de

Tracing route to berlin.de [85.10.211.237]
over a maximum of 30 hops:

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  READYSHARE [192.168.1.1]
  2     1 ms    <1 ms    <1 ms  10.1.1.1
  3    28 ms    28 ms    28 ms  rdl802.ba.optusnet.com.au [198.142.130.28]
  4     *        *        *     Request timed out.
  5     *        *        *     Request timed out.
  6     *        *        *     Request timed out.
  7     *        *        *     Request timed out.
  8    41 ms    42 ms    41 ms  bla5-ge5-0.gw.optusnet.com.au [211.29.125.245]
  9   253 ms   250 ms   251 ms  203.208.190.101
 10   462 ms   422 ms   459 ms  init7.net.any2ix.coresite.com [206.223.143.85]
 11   403 ms   404 ms   416 ms  r1nyc1.core.init7.net [82.197.168.70]
 12   402 ms   408 ms   407 ms  r1lon2.core.init7.net [77.109.128.69]
 13   407 ms   415 ms   403 ms  r1lon1.core.init7.net [82.197.168.41]
 14   419 ms   411 ms   406 ms  r1nue1.core.init7.net [77.109.140.254]
 15   411 ms   411 ms   408 ms  gw-hetzner.init7.net [77.109.135.102]
 16   411 ms   408 ms   410 ms  hos-bb2.juniper1.rz13.hetzner.de [213.239.240.1
3]
 17   406 ms   413 ms   416 ms  hos-tr2.ex3k9.rz13.hetzner.de [213.239.224.42]
 18   412 ms   407 ms   407 ms  4-hetzner.berlinonline.de [85.10.211.237]

Trace complete.
« Last Edit: April 12, 2013, 05:30:53 PM by Kirill Scherba »

jwarnes

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: The KSduino support question
« Reply #18 on: May 04, 2013, 01:47:24 AM »
Did you have a look into this yet?
The graphs still take a while to load and some have corrupted data on the first time but usually if I rrload the page its ok

Kirill Scherba

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 36
    • View Profile
    • KSduino
Re: The KSduino support question
« Reply #19 on: May 08, 2013, 03:10:09 AM »
Did you have a look into this yet?
The graphs still take a while to load and some have corrupted data on the first time but usually if I rrload the page its ok

Hi,
I have look at this info - it looks good...

And I have test your page http://ksduino.org/?devices&device_id=3344 now:

-- yes there is delay but it take 1-2 seconds max...
-- I don't see any broken data in your graphs. When I refresh this page the graphs looks same as first time...

I can download your page at mobile (android or iPhone) and it loads and look good.
I'll ask users to test it...

In any case this page (which show all graphs) will be rewritten soon. The loading delay will be removed and graphs will display more smoothly.
Best regards.
Kirill Scherba
http://ksduino.org

jwarnes

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: The KSduino support question
« Reply #20 on: May 26, 2013, 05:14:15 AM »
cool thanks!
I have not noticed the graphing issue anymore it seems to have gone away or you have fixed it:)

anyway, as of late last night, the devices have all gone offline! whats happening?
I can still control my device from your website but my device isnt sending data to your server, or your server is not accepting it.
has the server IP changed?


jwarnes

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: The KSduino support question
« Reply #21 on: June 04, 2013, 06:12:03 AM »
Holidays?
« Last Edit: June 04, 2013, 06:23:56 AM by jwarnes »

Kirill Scherba

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 36
    • View Profile
    • KSduino
Re: The KSduino support question
« Reply #22 on: June 21, 2013, 01:35:27 PM »
Hi, Jwarnes

I'm glad that you have no more problems with your graphics! :-)

I have not holidays :-(

The control from server is working (from the beginning of KSduino).
You can test it in my page http://kirill.ksduino.info/ with shared button Light panel.
(May be you can describe some details of your problems with 'control from server'.)
Best regards.
Kirill Scherba
http://ksduino.org

jwarnes

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: The KSduino support question
« Reply #23 on: June 27, 2013, 02:08:59 PM »
Can you have a look at my feed for me? Its not working again and ive tried everything and this time it wont work.
have you made any changes lately that I need to change my code for?

jwarnes

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: The KSduino support question
« Reply #24 on: June 29, 2013, 02:04:56 AM »
Its working now. I dont know what is happening it must be just usual connection issues through the net.
also Optus are forever changing their gateway IPs which forces me to reboot my router.

 

Created with KSNews

HOME | CONTACTS | INFORMER | SHORTENER | DOCUMENTATION | HELP

Copyright © 2012-2013, The KSduino Project